I N T E R N A T I O N A L 

Stall Helsingehus 

Show Jumping Horses

Nyheter

The winner takes it all!

Posted by Hannah Åkerblom on August 2, 2012 at 3:40 AM

Refräng hon gör verkligen själ för sitt namn. Hon gör det om och om och om igen!!!

Hur i hela värden blev denna häst så bra? Hon som för 2 år sedan inte gick över en bom på marken ens. Går nu tveklöst in och vinner 130 klass. Hon har nu hittils i år vunnit 12 klasser och vi har lite drygt halva sesången kvar. Hon är bara för underbar. Och hon är så rolig att rida, vi är verkligen ett team nu och det gör ju tävlandet mycket lättare för mig. Hon vet exakt vad jag tänker och svarar blixtsnabbt på mina hjälper vilket gör att jag tjänar några hundradelar både här och där. Vägen hit har varit långt ifrån rak, som sagt för 2 år sedan gick hon inte ens över en bom på marken, det gick inte att köra hästen i transport, gick inte att sko, ducha eller ens ha fastspänd på gången. Jag svor många fula ord över denna häst och hon till och med la sig ner en gång när vi skulle rida henne. Hon bockade, sparkade oavbrutet tills man flög av och en mer envis häst har jag aldrig i hela mitt liv stött på. 

Men jag var envisare och gav aldrig upp, för att vänd denna häst har det krävts såå mycket övertalning och tålamod. Beröm och mer beröm. Så sakta men säkert har vi jobbat oss tillbaka och blivit starkare och starkare. Innerst inne så visste jag redan från början vilken bra häst det här kunde bli med rätt träning och hos rätt ryttare. Men jag har tvivlat och vekat många gånger på vägen.

Många frågar mig hela tiden "hur gör du?" och det vet jag igentligen inte. Det är inget jag tänker på eller tar för givet att jag ska vinna hela tiden. Det bara blir så... Men det ligger nånting i det som jag skrivit här nu, Träning, envishet och tålamod. På det så kommer man långt. Trägen vinner brukar dom säga och det stämmer verkligen. 

Vi får vara glad så länge det varar och hoppas att Refräng håller sig frisk och sund. Och vi har vårat sikte inställt på Globen och ska verkligen försöka kvala in dit i höst!

Vi fick fin besök i söndags när vi kom hem från Näset i form av Peder Fredricson. Han kom för att prova Balou's Girl. Han var mycket imponerad över mina hästar och främst över Refräng, han sa att det finns stort hopp i hästen och han tror den kommer kunna gå långt... Mynta potensial! :D Det tackar vi för och hoppas det stämmer. =)

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments