I N T E R N A T I O N A L 

Stall Helsingehus 

Show Jumping Horses

Nyheter

Byzance-Svår klass häst!

Posted by Hannah Åkerblom on July 18, 2011 at 9:24 AM

Nu ÄNTLIGEN :D Kan jag säga att jag har en svår klass häst!!!!

I går fick vi vår efterlängtade placering i 150 GP på Näset!!!!!

Jag var överlägset bäst i grundomgången, och hade bara 4 fel. Kom lite tajt in i 3 kombinationen och jag tror inte riktigt att hon var uppmärksam på den vita bommen i luften, så vi rev den... Men jag är glad över att vi inte nollade för det behövde vi inte jag hade fått samma placering i alla fall... Så nollan spar vi på lite grann ;)

Jag startade näst sist och som sagt rev ett och jag visste att et räckte för att ta ett pris... så gissa om jag var glad!!!!! :D Jag var helt lyrisk... Bästa ekipage bakom mig var Maria Norman på hennes fantastiskt fina häst! Den är så duktig. Hon hade 9 fel med sig...

Så till omhoppningen så visste jag att jag kunde riva ett och fortfarnade vinna men inte två!

Tyvärr så blev det så, min älskade Busan var väldigt trött och hon har aldrig varit bra i två rundor på rad... samma sak här, så tyvärr rev vi 3 hinder. Men för ovanlighetens skull så var jag snabbast ;) jag som alltid är så långsam... men nu börjar jag lära mig att rida snabbt oxå....

Innan start var jag så sjukt nervös å konstig, allt känndes blä å jag vela hällst av allt skippa att rida. Jag stod utanför banan och tittade medans dom byggde den å tyckte det såg sjukt högt och svårt ut! (Å det är ju inte första gången jag red en 150 precis) Så jag försköte peppa mig själv med lite John Hickey pepp talk, och uppenbarligen så hjälpte det. Jag gick banan å tyckte fortfarande samma sak, högt och svårt! linjer på linjer på linjer, men det är bättre så för då kommer jag till ridning fortare.

Jag gick upp på framhoppningen å började värma upp, tyckte hästen kändes lite av, så fick "peppa" henne lite med å fick de perfekta sista sprången man kan tänka sig!!! (djupt andetag) Nu så bättre kan det inte bli. Kännde redan i början på banan att det skulle bli bra hästen var uppmärksam å hoppade fantastiskt! Jag höll min plan å allt gick vägen. Sista linjen var sjukt svår, specielt för en häst som inte hoppar vatten. Räcke - väldigt böjt spår till en vattengrav (ca 7 språng) och sen 6/7 spång till en plankoxer som sista. Hon hoppade väldigt bra på räcket, å jag försökte få ut henne så fort som möjligt så jag fick så många raka språng till vattnet som möjligt men det var lättre tänkt än gjort. Men hon hoppade (smög) över vattnet och klarade även sista oxern, Min plan var där att rida på 6 språng men eftersom hon hoppade vattnet helt utan fart så stämmde det perfekt på 7 språng!

Och i mål!!!! Jag var helt extas efter den rundan... I svängen till sista linjen så var det ända jag tänkte : Andas, andas, andas! För att ta mig samman och hålla ihop detta in i mål!

Till omhoppningen var hon väldigt trött och jag hade väldigt svårt att tagga om... "/ Så vi rev 1an in i kombinationen och oxern efter tyvärr. :(  Men jag var så sjukt glad och nöjd ändå. Hon har aldrig hoppat så bra förut.... Hon går bara från klarhet till klarhet hela tiden nu!

Efter prisutdelningen så kunde jag inte hejda mig längre när Jon kom å mötte mig jag bara grina jag var så glad det känndes som att jag vunnit WC eller nåt... Så sjukt stort var det att äntligen få lyckas!!!! ÄNTLIGEN!!!!!

Jag hade några andra bra rundor ihelgen med 2 övriga priser ett på Mantovani i 120 och ett på Refräng i 110 samtliga filmer ligger på youtube! Alla hästarna även syrrans pålle gjorde grym utveckling i helgen. Räfflan sluta trilskas å Mantovani börjar hoppa så fint nu å är sååå jämn, det var han inte i början...

Min syster gjorde en bra debut i 110 fick några nedslag på sig själv men hästen hoppar makalöst nu.... än finns det hopp!!!!!

Sjukt nöjd efter helgen å jag har haft jätte roligt uppe i Näset med alla glada människor som var där! Hoppas på liknande klasser och tävling nästa år detta var grymt roligt!!!! :D

Nu händer det lite andra roliga saker framöver men jag återkommer mer om det senare =)

Take Care everyone

 

XOXO/ H

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments