I N T E R N A T I O N A L 

Stall Helsingehus 

Show Jumping Horses

Nyheter

Str�msholm 2012

Posted by Hannah Åkerblom on June 9, 2012 at 5:55 AM

En kort visit till Strömsholm.

Strömsholm är en tävling som jag längtat efter att få rida på och drömt om i så många år... Denna tävling skulle visa sig vara en av dom sämsta i mitt liv!

På Torsdag morgon red jag Refräng i en 120 klass hon var som vanligt fantastisk och hoppade super spänstigt. En jätte miss i omh gav 4 fel men snabbast tid så en 14:e plats. helt ok. Kort därefter var det Cornettos tur... Han hoppade super en klockren runda fortsatte in i omh och jag snävade och han hoppade super fram tills slutet på banan. Han (tror jag) missbedömde oxerna som vi kom emot och rev den rätt grovt med fram, bommen flög lite snett framför honom och när han landade så trampa han snett / landa något på bomen (svårt att veta) och vricka till hoven så ledbandet gick rätt av vid kronleden!.......... :'(

Han blev då hoppandes på 3 ben och kunde inte alls stå på benet. Ambulans blev tillkallad och dom körde honom till Strömsholms Djursjukhus. Där bekräfades skadan och dom hittade även nån lite fraktur på skelettet. Han är nu gipsad i väntan på nästa utredning. För att se om leden läker eller om han kommer avlivas.

Hela torsdagen spenderades på sjukhuset och varken jag, Jon, Ida, Cotten eller Refräng hade ätit nåt på hela dagen. Det fälldes många tårar under denna dag. och känslorna åkte berg och dalbana.

Natten till Fredag sov jag nästan inget alls. Ida gick upp tidigt för att göra i ordning Refäng till Fredagens klass. Klassen började kl 8 och jag vakna 7:30... Ooopps jag har inte gått banan och som alla vet är det sjukt långt mellan uppstallning och banan. Jag tog moppen och brassa ner gick banan, hade noll känsla och dålig inspiration, såg att det var en vattenspegel med och Refräng hoppar ju inte vatten så jag tänkte att "jag rider väll hit och sen får vi se börjar hon krångla här så går jag ut". Jag skyndade mig tillbaka bytte om och upp på hästen och red ner. Lite sen till framridningen och hästen var galen hon stanna, vägra gå, hoppa, stuttsa, drog åt alla håll och vela inte vara med alls. Så jag tänkte det här lär ju aldrig gå bra. Jag gick in på banan red upp förbi vattenhindret och hon reagerade inte... "Det kanske finns en chans" Tänkte jag. Jag red runt kollade vägarna, "vart kan jag svänga?" "Ska jag svänga?" "Ska jag försöka vinna eller inte?" Tankarna var många men jag visste inte alls vad jag skulle göra.

Sen gick starten och jag började rida och höll min plan på att inte rida dumt och ändå stå på lite ialla fall mellan hindren. Jag tog alla svängar jag tänkt och trodde inte mina ögon när jag gick i mål och såg att jag tog ledningen.... Hur är det möjligt? så snabbt red jag ju ändå inte? och jag försökte ju inte ens vinna... Jag var så glad att jag nästan börja grina, Känslorna var många och än en gång åkte dom berg och dalbana... "Tänk om jag vinner?" med nästan 40 ryttare kvar kändes det väldigt långt borta. Och det var en plågsam dryg timme vi satt där å kolla.. En ryttare tog tiden men hade som tur var 4 fel.

Sen stod det klart att jag VANN! Jag VANN på STRÖMSHOLM!!!! Det trodde jag aldrig var möjligt. Lilla Refräng är min räddare i nöden. Så många gånger jag varit nere i skona och hon har plockat upp mig igen!!!! Helt ofattbart. Och Vilken pampig och fin pris cermoni en sån har jag aldrig tidigare fått med "Famfar" (stavas?) och blommor, KostaBoda presenter, Enorm rosett och värdens snyggaste täcke, en plackett i guld nyans och en redig peng! :D Lyckan var enorm!!!! Och ärevarv till härlig musik och x antal gånger som har ropade ut i högtalarna att jag VANN!!! :')

Lyckan var återigen blandad jag har ju ändå förlorat min bästa häst...

Vill avsluta med att säga 100000000000 Tack till ALLA som stöttat oss på olika sätt och sänt oss en tanke denna konstiga vecka! Utan er så är det svårt att komma tillbaka och komma igen och kunna prestera.

Nu sänder vi en tanke till underbara Cornetto och hoppas att allt löser sig på bästa vis för honom och oss.

Återigen STORT TACK <3 <3 <3

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments